Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строк дії запобіжного заходу підозрюваному у замаху на вбивство

26 лютого 2020, 14:14

25 лютого 2020 року слідчим суддею Баштанського районного суду (Янчук С.В.) розглянуто клопотання слідчого СВ Баштанського ВП ГУНП в Миколаївській області погоджене прокурором Баштанської місцевої прокуратури про продовження строку тримання під вартою особі, підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 15 частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (закінчений замах на вбивство).

Нагадаємо, 31 грудня 2019 року, слідчим суддею Баштанського районного суду задоволено клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 2 місяця без альтернативи внесення застави 45-річному жителю с. Новогеоргіївка Баштанського району, який підозрюється у вчиненні замаху на вбивство 57-річного односельчанина. Установлено, що 29 грудня підозрюваний, діючи з мотивів помсти за вбивство свого двоюрідного брата, здійснив декілька пострілів із мисливської рушниці по односельчанину, від яких останній отримав небезпечні для життя тілесні ушкодження та був госпіталізований до лікарні у важкому стані. Дії потерпілого попередньо кваліфіковано за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

В результаті судового розгляду, враховуючи думки сторін та існуючі ризики, передбачені пунктами 1,3,5 частини першої статті 177 КПК України, слідчий суддя ухвалив клопотання задовольнити та продовжити підозрюваному, 1974 року народження строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою, в межах строку досудового розслідування, тобто до 29 березня 2020 року включно.

 

За повідомленням прес-служби суду