Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Луганському апеляційному суді відбулась презентація проекту «Впровадження відновного правосуддя в Україні»

25 лютого 2020, 12:39

24 лютого 2020 року в Луганському апеляційному суді відбулася Експертна робоча зустріч для суддів з метою презентації та обговорення Механізму впровадження відновного правосуддя у кримінальному провадженні.

 

Із суддями поспілкувалися заступник голови Луганського апеляційного суду Андрій Белах,  голова правління ГО "Інститут миру і порозуміння" (ІМіП) Роман Коваль та начальник відділу розгляду звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Тетяна Слуцька.

Проєкт «Впровадження відновного правосуддя в Україні» має на меті зміцнити спроможність українських громад здійснювати відновне правосуддя для протидії злочинності, розв'язання конфліктів і сприяння примиренню шляхом створення механізму застосування відновного правосуддя.

В рамках проєкту вже створено пілотні майданчики відновного правосуддя в шести регіонах України, а саме: у Сєвєродонецьку, Миколаєві, Одесі, Харкові, Івано-Франківську та Львові. Саме в цих осередках регіональні експерти та фахівці у галузі кримінальної юстиції об’єднують зусилля для розробки рекомендацій щодо подальшого застосування відновного правосуддя та, у разі необхідності, ініціювання змін до законодавства України.

Віримо, що спільно ми зможемо досягти важливої мети - зміцнити спроможність українських громад здійснювати відновне правосуддя для протидії злочинності, розв'язання конфліктів і сприяння примиренню шляхом створення механізму застосування відновного правосуддя.

 

За повідомленням прес-служби суду