Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід начальнику відділу ГУ ДФС у Хмельницькій області, що підозрюється в одержанні неправомірної вигоди

25 лютого 2020, 11:21

Обрано запобіжний захід  начальнику відділу ГУ ДФС у Хмельницькій області, що підозрюється у взятті хабаря

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду виголосив повний текст Ухвали про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою до 17 квітня включно заступнику начальника оперативного управління – начальнику відділу з організації викриття економічних злочинів ГУ ДФС у Хмельницькій області. Таким чином задовольнив клопотання слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованому у місті Хмельницькому, погоджене з прокурором.

Затриманий обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 368 та 369-2 Кримінального кодексу України -   прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди  та зловживання впливом. Про це йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, кількома днями раніше у ТУ ДБР, розташованому у місті Хмельницькому, повідомили про те, що слідчі управління затримали чиновника під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 20 тисяч доларів США за вирішення питання закриття кримінального провадження та непритягнення до відповідальності за ухилення від сплати податків. 

Окрім того, Хмельницький міськрайонний суд постановив, що в разі внесення застави в розмірі 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 168160 грн., підозрюваний буде звільнений з-під варти та на нього до 17 квітня 2020 року будуть покладені наступні обов'язки:

- прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або роботи;

- не відлучатись з населеного пункту в якому проживає без дозволу слідчого, прокурора, суду;

- утриматись від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд за межі України.

У разі невиконання даних обов'язків, застава звертається в дохід держави.

 Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення.

За повідомленням прес-служби суду