Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Системна комунікація між судами округу необхідна для підвищення якості судочинства та зростання довіри суспільства», - голова Восьмого ААС Олег Заверуха  

25 лютого 2020, 09:09

21 лютого 2020 року у місті Ужгороді відбулися збори суддів Закарпатського ОАС, участь у яких взяв голова Восьмого ААС Олег Заверуха. Порядок денний зборів суддів включав, зокрема, підведення підсумків роботи суду за 2019 рік та заслуховування звітів голови суду, заступника голови суду і керівника  апарату суду.

Звіти суддів, які обіймають адміністративні посади в цьому суді, включали питання основних показників роботи суду, судового навантаження, стану та якості здійснення судочинства. Керівник апарату суду повідомив про матеріально-технічне забезпечення та стан організації роботи суду у 2019 році.

У рамках робочого візиту до Закарпатського ОАС голова Восьмого ААС обговорив з головою і суддями окружного суду актуальні питання практики застосування норм матеріального та процесуального права. За словами О.Заверухи, ефективна комунікація між судами округу, єдність судової практики і співпраця у питаннях правозастосування є необхідними для розвитку Восьмого апеляційного адміністративного округу. Спільна системна діяльність та комунікація між судами округу має важливе значення для підвищення якості судочинства та зростання рівня довіри суспільства до судової гілки влади, наголосив голова Восьмого ААС Олег Заверуха.

Окремо голова апеляційного адміністративного суду звернув увагу на необхідності здійснення аналізу причин скасування судових рішень окружного суду судами вищих інстанцій та наголосив на недопущенні порушення вимог процесуального законодавства, зокрема щодо строків судового розгляду.

 

За повідомленням прес-служби суду