Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позивачка залишила працюючий диктофон у нарадчій кімнаті: суддя повідомила ВРП про втручання

24 лютого 2020, 15:45

Суддя Соломянського районного суду міста Києва Шереметьєва Людмила Антонівна повідомила, що позивач «таємно», без дозволу суду використовувала диктофон у судовому засіданні.

Л.А.Шереметьєва інформує, що у квітні 2019 року громадянка звернулася із позовом до суду внаслідок завданої їй шкоди – залиття квартири.

Ухвалою від 26 червня 2019 року у справі відкрито спрощене позовне провадження з викликом сторін.

24 грудня 2019 року позивачем заявила відвід головуючому у справі, який визнаний необґрунтованим, та переданий на розгляду іншому судді.

Отримавши інформацію про це, позивач у приміщенні суду обурювалася порядком розгляду відводу, заявляла, що будь-який інший суддя суду не може розглядати відвід, заявлений голові суду і погрожувала зверненням до Вищої ради правосуддя з дисциплінарною скаргою та Державного бюро розслідувань з заявою про злочин.

Л.А.Шереметьєва вказала: «У судовому засіданні 11 лютого 2019 року позивач таємно, без дозволу суду, використовувала диктофон, і після видалення суду до нарадчої кімнати, якою слугував мій робочий кабінет, залишила диктофон працюючим на стільці, при цьому відволікаючи мене, як головуючого, при виході з кабінету».

Зазначені дії позивача Л.А.Шереметьєва розцінює як тиск на неї під час здійсненні правосуддя та просить розглянути вказане повідомлення про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосудця, надати оцінку вказаним обставинам та, у випадку необхідності, вжити передбачених законом заходів з метою забезпечення незалежності суддів.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України