Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив у силі покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років засудженій за намагання влаштувати диверсію на залізниці

20 лютого 2020, 16:55

19 лютого 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розглянув касаційні скарги захисників особи, засудженої до позбавлення волі на строк 10 років із конфіскацією усього особистого майна. Узимку 2015 року вона за попередньою змовою з іншою особою намагалася влаштувати диверсію на Придніпровській залізниці в Запоріжжі.

Суди першої та апеляційної інстанцій установили, що ці особи мали намір створити аварію залізничного потяга з подальшим сходженням його з рейок (шляхом прилаштування на залізничній колії гранати). Однак вони не змогли довести свій злочинний намір до кінця, оскільки їхню протиправну діяльність припинили правоохоронці.

ККС ВС частково задовольнив касаційну скаргу одного із захисників, залишивши у силі покарання особи у виді позбавлення волі на строк 10 років, вказавши при цьому, що конфіскації підлягає все майно, яке належить їй на праві власності, окрім житла.

Із повним текстом постанови Верховного Суду у справі № 331/5187/15-к (провадження № 51-4859км18) можна буде ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень – http://reyestr.court.gov.ua/.

За повідомленням прес-служби суду