Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Запорізького апеляційного суду поскаржилися на дії позивача, який зреагував на відмову у задоволенні судом клопотань викликом поліції

19 лютого 2020, 17:22

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення суддів Запорізького апеляційного суду Гончар М.С., Кочеткової І.В., Подліянової Г.С. про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

Судді повідомляють, що на розгляді Запорізького апеляційного суду (головуючий суддя – Гончар М.С., судді Кочеткова І.В., Подліянова Г.С.) перебуває справа за позовом «про визнання протиправною бездіяльності, про відновлення становища, повернення дітей та стягнення матеріальної і моральної шкоди та за позовом» та «про встановлення та визнання самовправства, про відновлення становища, відібрання дитини, визначення місця проживання дитини та стягнення матеріальної і моральної шкоди за апеляційною скаргою на заочне рішення Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 10 травня 2016 року».

З лютого 2019 року і дотепер у цій справі було призначено апеляційним судом сім судових засідань. Проте апеляційний суд досі знаходиться у цій справі на стадії вирішення заяв та клопотань учасників та не може розпочати апеляційний розгляд справи по суті.

Судді зазначають, що позивач, зловживаючи правом на звернення постійно звертається до різних установ, у тому числі правоохоронних органів, з приводу оскарження всіх процесуальних рішень, дій суддів Запорізького апеляційного суду в цій справі.

Так, наприклад, у судовому засіданні 13 лютого 2020 року     громадянин тричі заявляв відводи суддям апеляційного суду, численні клопотання про відкладення розгляду цієї справи апеляційним судом з різних підстав; і навіть заявив клопотання про призначення судової психіатричної експертизи стосовно колегії суддів. А після відмови у задоволенні клопотань позивач під час засідання зателефонував на «102» та викликав поліцію до будівлі Запорізького апеляційного суду.

Позивач зазначив вголос телефоном, що суддями Запорізького апеляційного суду в даному судовому засіданні у цій справі порушуються його права (зафіксовано в записі на диску судового засідання).

На цей виклик до Запорізького апеляційного суду прибув екіпаж патрульної поліції Управління патрульної поліції в Запорізькій області.

З огляду на викладене суд звернувся із повідомленням як до Вищої ради правосуддя, так і до Генеральної прокуратури.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України