Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив обов’язки ще одному підозрюваному у справі щодо зриву держоборонного замовлення

19 лютого 2020, 16:02

У вівторок, 18 лютого, слідча суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора та продовжила на два місяці строк дії обов’язків, покладених на підозрюваного у справі щодо зриву держоборонного замовлення.

Підозрюваний має прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду за першою вимогою; не відлучатися з м. Києва без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти слідчого, прокурора про зміну свого місця проживання. Його дії кваліфіковано за частиною четвертою статті 27, частиною пешою статті 111; частиною четвертою статті 27, частиною п'ятою статті 191 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше ВАКС продовжив строк дії обов’язків ще двом підозрюваним у зазначеній справі.

За версією слідства, підозрювані уклали контракт з іноземною компанією, яка завідомо для них не мала наміру і можливостей його виконати, на виготовлення і поставку лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 млн доларів. У подальшому, на рахунки фіктивних підприємств було перераховано авансовий платіж на суму понад 8 млн доларів. Іноземна компанія не поставила обладнання в Україну. Дії підозрюваних перешкодили створенню виробництва боєприпасів для забезпечення Збройних Сил України.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду