Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одному з обвинувачених у розбійних нападах на АЗС судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

19 лютого 2020, 14:02

18 лютого 2020 року Біляївський районний суд Одеської області, розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання прокурора, обрав одному з обвинувачених у розбійних нападах на АЗС, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 квітня 2020 року включно, з його утриманням в ДУ ОСІ.

Довідково: громадянин З. обвинувачується в тому, що 08 жовтня 2019 року, в нічний час, діючи за попередньою змовою групою осіб із громадянином Ч., на автомобілі марки «CHEVROLET AVEO» приїхали до однієї з АЗС на території Роздільнянського району Одеської області (46 км автошляху «Одеса-Київ»), де обвинувачений З., одягнувши медичну маску на обличчя, погрожуючи оператору-касиру П. пістолетом марки «Ekol P29 Rev», став вимагати гроші, на що оператор-касир дістала із касового апарату гроші в розмірі 1675 грн. та віддала обвинуваченому З.

З викраденими грошима обвинувачені зникли на вищевказаному автомобілі, під керуванням обвинуваченого Ч.

Крім того, громадянин З. обвинувачується в тому, що 09 жовтня 2019 року, близько о 04.23 годин, діючи за попередньою змовою групою осіб із громадянином Ч., на вищевказаному автомобілі марки «CHEVROLET AVEO», приїхали до однієї з АЗС на території Біляївського району Одеської області (451 км автошляху «Київ-Одеса»), де обвинувачений З. підійшов до віконця будівлі АЗС, у яке постукав та заказав у оператора-касира М. каву. У той час, коли оператор-касир направилася до кофейного апарату, обвинувачений З., одягнувши медичну маску на обличчя, просунув вищезазначений пістолет у віконце, погрожуючи став вимагати гроші, які знаходилися у касі, на що оператор-касир відповіла, що в касі лише 50 гривень. Така сума обвинуваченого не влаштувала, тож він покинув місце скоєння злочину на вищевказаному автомобілі, під керуванням обвинуваченого Ч., який чекав його для оперативного від’їзду після скоєння злочину.  

Таким чином, громадянин З. обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, з погрозою застосування  насильства небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

     За повідомленням прес-служби суду