Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років та 6 місяців ув'язнення отримав чоловік, який побив знайому – остання від травм померла на місці скоєння злочину

19 лютого 2020, 12:43

18.02.2020 суддею Краснопільського районного суду Сумської області до 9 років 6 місяців засуджено зловмисника, який під час суміжного вживання спиртних напоїв зі своєю знайомою, не бажаючи настання смерті, наніс їй численні удари в область голови та тулубу, з них не менше десяти ударів взутими ногами в область спини. Після заподіяння тілесних ушкоджень, вважаючи, що потерпіла знаходиться без свідомості, але має ознаки життя, пішов спати до іншої кімнати. Наступного дня виявив, що потерпіла в результаті отриманих тілесних ушкоджень померла на тому самому місці у будинку, де він її залишив напередодні.

Обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого).

Зазначена особа наразі перебуває під вартою.

Звернемо увагу, що вирок суду не набрав чинності і може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду через Краснопільський районний суд Сумської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Пошук судових рішень по даній справі в Єдиному реєстрі досудових розслідувань можливо здійснити за № 578/121/20.

    

Довідка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду