Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До чоловіка, який підозрюється у вчиненні сексуального насильства стосовно двох неповнолітніх дітей, застосовано запобіжний захід

19 лютого 2020, 11:41

18 лютого 2020 року слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Вознесенівського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 6 статті 153 Кримінального кодексу України (сексуальне насильство щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, вчинені повторно особою, яка раніше вчинила аналогічний злочин).

Події злочину мали місце 15 лютого 2020 р. приблизно об 11:40 , коли громадянин Ч., перебуваючи біля одного з багатоповерхових будинків на території Вознесенівського району в м. Запоріжжі, підійшов до малолітніх хлопчиків, 2010 року народження, та під вигаданим приводом запросив останніх до місця свого мешкання, де почав залякувати останніх, та погрожуючи фізичною розправою, вчинив щодо дітей насильницькі дії сексуального характеру.

Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ.

Розгляд клопотання відбувався слідчим суддею у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваному найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави. Пояснив суду, що органом досудового слідства встановлено, що підозрюваний Ч. раніше неодноразово судимий, у тому числі за злочини проти статевої свободи та недоторканості малолітніх осіб, за що відбував покарання у вигляді позбавлення волі строком на 11 років, однак на шлях перевиховання не став та знову вчинив особливо тяжкі аналогічні злочини, за які передбачено покарання на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі.

Підозрюваний та його захисник не заперечували проти задоволення клопотання. У судовому засіданні підозрюваний не спростовував факту вчинення ним особливо тяжких злочинів щодо двох малолітніх дітей та пояснив суду, що готовий понести покарання за свої діяння. 

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено в повному обсязі, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 15 квітня 2020 р. включно без можливості внесення застави.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку.

За повідомленням прес-служби суду