Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розваги підлітків по-дорослому завершилися реальним вироком суду

19 лютого 2020, 11:11

 

Славутський міськрайонний суд Хмельницької областіухвалив вирок трьом підліткам, які вирішили порозважатися по-дорослому.

Відповідно до встановлених у ході судового засідання обставин, вечір 28 вересня 2018 року у місті Шепетівка троє підлітків провели так.

Спочатку у одному із дворів вони побачили старенький ВАЗ і виникла ідея проїхатися нічним містом. Хлопчаки спустили скло у задніх дверцятах та проникли в автівку. Автомобіль тихо відкотили із двору до гаражів. Шляхом перемиканням дротів завели автомобіль та поїхали містом. На виїзді з міста вирішили зробити коло на грунтовій дорозі у лісосмузі та не справились із керуванням, в результаті авто заїхало у рів. Обшукавши автомобіль, хлопці у багажнику знайшли каністру для бензину та металевий ящик з інструментами.

Знайдене привласнили собі. Розуміючи, що покинуте авто знайдуть і зможуть встановити викрадачів, вирішили позбавитися від нього, обливши бензином із каністри та підпаливши сірниками. Та майбуть замало було цієї розваги, адже хлопці часом пізніше викрали у одного із мешканців Шепетівки ще й мопед.

Один молодик із цієї бравої компанії розійшовся не на жарт - вчинив ще ряд крадіжок з проникненням у житло та інші приміщення. Тому судом цілком обгрунтовано та зважено прийнято рішення, попри на молодий вік хлопця, призначити йому реальне покарання – 5 років позбавлення волі.

Щодо двох його товаришів суд прийняв рішення застосувати статті 75, 104 Кримінального кодексу України та призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільнення від відбування строком на 1 рік.

 

За повідомленням прес-служби суду