Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС не задовольнив клопотання детектива НАБУ щодо відсторонення від посади голови Чернівецької облради

19 лютого 2020, 10:09

Вчора, 18 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду не задовольнив клопотання детектива НАБУ щодо відсторонення від посади голови Чернівецької обласної ради. Повний текст ухвали буле оголошений 21 лютого о 16 годині.

Нагадаємо, голова Чернівецької облради підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. За версією слідства, підозрюваний зажадав від одного із підприємців області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 000 доларів США за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу. У подальшому, правоохоронні органи задокументували факт отримання ним частини обумовлених коштів у розмірі 180 000 доларів США.

Раніше ВАКС обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 10 005 520 гривень із покладенням обов’язків. У вівторок, 18 лютого, вказана сума застави внесена на рахунок Вищого антикорупційного суду.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду