Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Василь Якович Тацій нагороджений нагрудним знаком «Відзнака Вищої ради правосуддя»

18 лютого 2020, 17:28

За значний особистий внесок у розвиток судової влади України, втілення принципів верховенства права, значне особисте сприяння розвитку правової держави і з нагоди 80-річчя від дня народження рішенням Вищої ради правосуддя 18 лютого 2020 року Тація Василя Яковича нагороджено нагрудним знаком «Відзнака Вищої ради правосуддя».

Тацій Василь Якович – ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, почесний президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України та Національної академії правових наук України.

Після проголошення незалежності України та прийняття Конституції України Тацій В.Я. був призначений до першого складу Вищої ради юстиції від з’їзду представників вищих юридичних навчальних закладів та наукових установ і виконував повноваження члена ВРЮ протягом 1998–2004 років.

Тацій В.Я. зробив вагомий внесок у розбудову правової держави, підготовку та перепідготовку висококваліфікованих кадрів для судової системи України, удосконалення законодавчого процесу і правозастосовної практики.

Брав активну участь, зокрема, у розробці проекту Конституції України, був головою робочої групи Кабінету Міністрів України з розробки нового Кримінального кодексу України, головою Комісії з доопрацювання та узгодження проектів Кримінального, Кримінально-процесуального та Кримінально-виконавчого кодексів України, членом Координаційної ради з питань судово-правової реформи.

Наразі Василь Тацій продовжує активну наукову та педагогічну діяльність, є членом низки президентських та урядових комісій, громадських організацій.

За визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку юридичної науки, багаторічну плідну наукову, педагогічну і громадську діяльність у 2004 році Тацію В.Я. присвоєно звання Герой України із врученням ордена Держави. Нагороджено орденами Князя Ярослава Мудрого V, IV, III ступенів, орденом «За заслуги», орденом «Знак пошани», присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України». Василь Тацій є лауреатом державних нагород «Державна премія України в галузі архітектури» та «Державна премія України в галузі науки і техніки» тощо.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України