Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Перечинського районного суду Закарпатської області повідомив про спробу провокації підкупу

18 лютого 2020, 16:22

 

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення голови Перечинського районного суду Закарпатської області Ганька Івана Івановича про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

Так, 31 січня 2020 року під час розгляду справи про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно громадянина Х., останній у судовому засіданні повідомив, що через деякий час після складання протоколу за вказане адміністративне правопорушення (наприкінці 2019 року), точної дати не пам’ятає, йому зателефонувала невідома особа з проханням про зустріч.

Під час зустрічі зазначена особа повідомила громадянина Х., що є співробітником правоохоронного органу по боротьбі з корупцією, який співпрацює з НАБУ. З відомостей відкритого сайту Перечинського районного суду Закарпатської області вказана особа дізналася про існування судової справи стосовно нього за частиною першою статті 130 КУпАП та запропонувала допомогти у вирішенні такої. Так йому буде забезпечено захисника та передано відповідну суму коштів для передачі судді за позитивне для нього вирішення справи. Натомість впродовж декількох днів йому буде повернуто посвідчення водія.

Про вказані обставини голова суду також повідомив правоохоронні органи.

Голова Перечинського районного суду Закарпатської області Ганько І.І. просить розглянути повідомлення про втручання у його діяльність як судді під час здійснення правосуддя та вжити відповідних заходів реагування, оскільки невжиття таких сприятиме поширенню суспільно-небезпечних посягань на правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України