Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Захисник відповідачів" вирішив вплинути на суддю, розміщуючи образливі пости у Facebook: до ВРП надійшло повідомлення про втручання

18 лютого 2020, 15:09

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Бориславського міського суду Львівської області Слиша А.Т. про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

Суддя повідомляє, що у його провадженні перебуває цивільна справа за позовом про усунення перешкод у користуванні квартирою, зобов’язання підключити квартиру до мережі водопостачання і водовідведення та стягнення моральної шкоди.

3 лютого 2020 року в судовому засіданні у зазначеній цивільній справі, окрім учасників судового процесу, були присутні інші особи.

4 лютого 2020 року на офіційній сторінці Бориславського міського суду Львівської області в соціальній мережі Facebook з’явилася публікація громадянина, яка містить висловлювання образливого характеру в брутальній та принизливій формі щодо професійної діяльності судді Слиша А.Т.

На думку судді, громадянин, переслідуючи власні приватні інтереси нібито сторони цивільного провадження (у публікації представляється як представник відповідачів), має на меті певним чином вплинути на суддю, спровокувати до неадекватних дій, прояву негативних емоцій, що, як вважає суддя, є нічим іншим як вчиненням на нього тиску та втручанням у його діяльність як судді.

«Вважаю, що такі публікації не можна залишати поза увагою, оскільки дані матеріали набули широкого розголосу в соціальній мережі Facebook та підривають не тільки мій авторитет як судді Бориславського міського суду Львівської області, але і авторитет судової влади в цілому», – зазначає суддя у повідомленні.

Крім того, суддя наголошує на тому, що своїм повідомленням не аналізує обґрунтованості публікації громадянина, а належну поведінку головуючого під час судового розгляду згаданої цивільної справи підтверджено фіксацією судового розгляду за допомогою технічного запису.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України