Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного в замовному вбивстві екс-дружини

17 лютого 2020, 17:34

15 лютого 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду міста Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина З., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною другою статті 15, пункт 11 частини другої статті 115 Кримінального Кодексу України (закінчений замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене на замовлення).

За версією слідства, у невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місце у громадянина З. виник злочинний умисел направлений на вчинення умисного вбивства своєї колишньої дружини, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, а саме громадянці К., оскільки між ними склалися неприязні відносини з приводу місця проживання їх спільної дитини, у зв’язку із чим тривають судові процеси.

З метою реалізації свого злочинного умислу та уникнення відповідальності за вчинення особливо тяжкого злочину, не бажаючи бути викритим правоохоронними органами, підозрюваний З. вирішив організувати вчинення умисного вбивства громадянки К. на замовлення, а безпосереднє виконання вбивства вирішив покласти на іншу особу.

08 лютого 2020 року близько 20 години в м. Умань Черкаської області біля однієї з АЗС підозрюваний З. звернувся до раніше незнайомого йому громадянина Ш. з пропозицією виконати вбивство на замовлення за винагороду в розмірі 1 000 доларів США, на що громадянин Ш., обдумавши пропозицію, відповів згодою.

З метою підтвердження дійсності свого наміру на вбивство громадянки К., 08 лютого 2020 року близько 12 години підозрюваний З. зустрівся з громадянином Ш. та в ході зустрічі передав останньому дані щодо громадянки К., а саме фотографії із зображенням потерпілої К. та частину грошових коштів у сумі 200 доларів США в якості завдатку, а також домовився про те, що за результатами вбивства громадянин Ш. зателефонує підозрюваному та повідомить обумовлену фразу, як підтвердження своєї виконаної роботи.

Так, за участю потерпілої К. підібрано місце вчинення імітування її викрадення, імітаційні засоби, а також виготовлено фотознімки імітованого вбивства потерпілої К., для створення уявних реальних умов, які виступили б підтвердженням її викрадення невідомими особами для суспільства та підозрюваного З.

В подальшому 14 лютого 20 року об 11:59  громадянин Ш. надіслав підозрюваному З. дані своєї платіжної картки з метою перерахування коштів за вчинення вбивства громадянки К.

З урахуванням попередньої домовленості, з метою остаточної оплати за вчинення вбивства, 14 лютого 2020 року підозрюваний здійснив перерахування коштів за допомогою платіжного терміналу на банківську картку громадянина Ш. у сумі 10 000 гривень, тобто підозрюваний З. виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів. Розмір застави не визначено.

 

За повідомленням прес-служби суду