Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення домашнього насильства чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності

17 лютого 2020, 16:22

Теплодарським міським судом Одеської області визнаний винним  А.  за вчинення адміністративного правопорушення, передбаче частиною  першою статті 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

Встановлено, що  А. вчинив  домашнє насильство в сім'ї стосовно своєї співмешканки Г., під час якого висловлювався нецензурною лайкою на адресу Г., кидався в бійку, застосовував фізичний вплив, на зауваження не реагував.

В судовому засіданні А. свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 173-2 КУпАП, визнав частково.

Дослідивши матеріли справи, суд вважав за необхідне застосувати до А. адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 грн. в дохід держави.

У відповідності до пункту 5 частини другої статті 4 Закону України « Про судовий збір» з А. підлягає стягненню судовий збір в сумі 420 грн.40 коп.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

За повідомленням прес-служби суду