Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через крадіжки житель Біляївки проведе 4 роки 6 місяців за ґратами: ухвалено вирок суду

17 лютого 2020, 15:07

14 лютого 2020 року Біляївський районний суд Одеської області визнав громадянина М. (раніше засудженого Приморським районним судом м. Одеса за грабіж) винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу  України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням в інше приміщення), частиною третьою статті 15, частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням в інше приміщення) і призначив йому покарання: - за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України у вигляді 4 років позбавлення волі; - за частиною третьою статті 15, частиною третьою статті 185 КК України у вигляді 3 років позбавлення волі.

На підставі частини першої статті 70 Кримінального кодексу  України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, суд призначив громадянину М. покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Відповідно до статті 71 Кримінального кодексу  України, до покарання, призначеного йому за новим вироком, суд частково приєднав невідбуту частину покарання за вироком Приморського районного суду м. Одеса, і остаточно призначив йому покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі.

Запобіжний захід громадянину М., до набрання вироком законної сили, суд залишив попередній - тримання під вартою.

Відповідно до частини п'ятої статті 72 Кримінального кодексу  України суд зарахував громадянину М. в строк покарання строк попереднього ув'язнення, а саме знаходження під вартою, під час досудового розслідування та судового розгляду.

Довідково: громадянин М. 30.08.2019, діючи повторно, з метою особистого збагачення, потрапив на територію одного з домоволодінь у м. Біляївка, Одеської області, зірвавши навісний замок проник до сараю поруч із будинком, взявши металевий напильник, зірвав навісний замок на вхідних дверях будинку, проник в приміщення будинку, де таємно заволодів посилювачем звуку із трьома музичними колонками. Продовжуючи свій злочинний умисел, громадянин М. проник до сараю і таємно заволодів бензопилою "Урал", чим спричинив потерпілому Б. матеріальний збиток на загальну суму 2000 грн.

Крім цього, судом встановлено, що 16.09.2019, громадянин М., діючи повторно, з метою особистого збагачення, через вікно потрапив до іншого будинку у м. Біляївка, де до поліетиленового мішку зібрав відрізки металу та поверхню чугуної плити поклав біля вікна. Продовжуючи свій злочинний умисел громадянин М., зірвав навісний замок з вхідних дверей та проник до підвального приміщення, але не довів злочин до кінця, так як на місці був затриманий сусідами потерпілого А.

     За повідомленням прес-служби суду