Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років за ґратами проведе чоловік, який здійснив розбійний напад на жінку у парку Вінниці

17 лютого 2020, 13:28

Вінницький міський суд Вінницької області визнав винним 35-річного чоловіка, який восени 2019 року у парку «Дружби народів», що у Вінниці, вчинив розбійний напад на жінку, забравши в неї сумку та мобільний телефон. За вчинення даного кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 187 Кримінального Кодексу України, суд призначив особі покарання у виді 5  років позбавлення волі. Чоловік раніше судимий – 6 разів притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів різної тяжкості.

Під час судового розгляду стало відомо, що у вересні 2019 року 35-річний чоловік, вчинив розбійний напад на жінку, яка поверталась з роботи через парк «Дружби народів», що у місті Вінниці. Зокрема, чоловік, помітивши жінку, яка рухалась по стежці і розмовляла по телефону, вийшов їй на зустріч та почав вимагати у неї гроші. Почувши відмову, обвинувачений намагався видерти у неї сумку. Однак жінка не розгубилась, і парасолею почала відбиватись від нападника. Незважаючи на її активний супротив, обвинувачений дістав із кишені предмет, схожий на станок для гоління, та погрожуючи жінці завданням їй тілесних ушкоджень небезпечних для життя та здоров’я, видер у неї сумку, у якій знаходились гаманець з грішми в сумі 160 гривень та мобільний телефон. Таким чином нападник завдав потерпілій збитків на загальну суму більше 3 тисяч гривень.

У ході судового розгляду обвинувачений свою вину у інкримінованому злочині не визнав, та запевнив суд, що наміру нашкодити потерпілій в нього не було, адже хотів лише заволодіти її грошовими коштами.

В свою чергу, жінка із показами обвинуваченого не погодилась, адже погрози які звучали з його уст вона сприйняла, як загрозу її життю та здоров’ю. Тому, просила суд покарати обвинуваченого суворо.

Розглянувши дане кримінальне провадження, дослідивши всі докази у справі з точки зору належності, допустимості, достовірності та заслухавши пояснення обвинуваченого і потерпілої, суд дійшов висновку, що винуватість чоловіка доведена.

При вирішенні питання щодо призначення обвинуваченому покарання, суд враховував його поведінку в ході судового провадження, не визнання ним вини, наявність судимостей, думку потерпілої, яка наполягала на суворій мірі покарання. Тому, суд дійшов висновку, що необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та запобігання вчиненню ним нових злочинів, буде  покарання у виді 5 років позбавлення волі. До набрання вироку законної сили, суд залишив без змін раніше обраний обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Наразі, вирок іще не набрав законної сили.

Довідково: частина перша статті 187 Кримінального кодексу України - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильство м, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

За повідомленням прес-служби суду