Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у нанесенні тяжкого ножового поранення молодому хлопцеві

17 лютого 2020, 09:46

Слідчим суддею Міжгірського районного суду обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою жителю селища  Міжгір’я, якому висунуто підозру у вчиненні хуліганських дій  із застосуванням зброї (частина четверта стаття 296 Кримінального кодексу України) та  умисному  тілесному ушкодженні  (частина перша статті 121 Кримінального кодексу України).

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, 12.02.2020 близько 21:00  М., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, біля кафе «Зорепад»  завершив словесний конфлікт з іншими хлопцями застосуванням ножа. 

Взявши ніж з прилавку закладу, М. спочатку погрожував одному з хлопців, прикладаючи його до горла, а в розпалі конфлікту  важке поранення в живіт наніс іншому.

При обранні запобіжного заходу,  прокурор зміг переконати суд в тому, що в підозрюваного є реальні можливості переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також продовжувати вчиняти злочини, які пов’язані з посяганням на здоров’я та життя людини.

Одним з доводів прокурора про обрання саме такого найсуворішого запобіжного заходу стало те, що підозрюваний, будучи звільненим від відбування покарання з випробуванням за вироками суду, які на даний час не набрали законної сили, продовжує вчиняти нові злочини.

З повним текстом рішення можна ознайомитись в ЄДРСР за №302/153/20.

 

За повідомленням прес-служби суду