Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Деснянський районний суд міста Києва спростовує недостовірну інформацію, поширену інтернет-порталом "АНТИКОР"

17 лютого 2020, 09:24

13 лютого 2020 на інтернет-порталі "АНТИКОР", в розділі «Новини-Корупція» поширено інформацію під назвою «Судья Деснянского райсуда засекретила заседания в коррупционном деле Сергея Майзеля».

Вважаючи поширену в згаданій статті інформацію неповною та недостовірною, з метою реалізації нашого права на відповідь та права суспільства на достовірну інформацію, Деснянський  районний суд міста Києва  вважає необхідним довести до відома громадськості.

16.10.2019 до Деснянського районного суду міста Києва надійшов обвинувальний акт з додатками відносно депутата Київської міськради Майзеля С. П. обвинуваченого за підроблення документів,використання завідомо підробленого документа (часина 3 статті 358 Кримінального Кодексу України).

Відповідно до протоколу автоматизованої системи документообігу визначено головуючого суддю Колегаєву С. В.

3.01.2020 в підготовчому судовому засіданні було винесено ухвалу про призначення  обвинувального акту в кримінальному проваджені відносно Майзеля С. П.  до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 04.02.2020 об 11:15.

04.02.2020 у відкритому судовому засіданні сторона захисту Мейзеля С.П. заявив усне клопотання про здійснення закритого судового засідання.

Оскільки суддя може розглядати  можливість проведення судового розгляду справи у форматі закритого провадження на підставі відповідного клопотання учасників процесу. Проте це аж ніяк не означає, що дані клопотання мають задовольнятися суддею автоматично, якщо таке бажання висловив один із учасників процесу і жодним чином його не мотивував. Сторона, яка вимагає закритого процесу, мусить обґрунтовано довести, що відкритий розгляд завдасть шкоди певному її інтересу.

Отже, судом було оголошено перерву у відкритому судовому засіданні до 17.02.2020 для надання часу стороні захисту підготовки письмового обґрунтованого клопотання щодо закритого судового засідання.

Клопотання учасників судового провадження розглядаються судом після того, як буде заслухана думка щодо них інших учасників судового провадження, про що постановляється ухвала.

Оскільки клопотання захисника Мейзеля С. П. про розгляд справи у закритому судовому засіданні по суті не було розглянуто судом та відповідно, не було постановлено ухвалу суду щодо закритого судового засідання.

Отже, висвітлена інформація  в соціальній мережі  Національного антикорупційного порталу АНТИКОР, є передчасною та такою, що не відповідає дійсності.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги право суспільства на достовірну інформацію, відповідно до частини другої статті 30 Закону України «Про інформацію»,  Деснянський районний суд міста Києва вважає за необхідне реалізувати право на відповідь з приводу вищезазначеної публікації.

Суд поважає роль ЗМІ у висвітленні діяльності судової системи. Втім, звертаємо увагу на обов’язок  журналіста подавати для публікації об’єктивну і достовірну інформацію, як того вимагає законодавство України.

Тому, розуміючи важливий вплив ЗМІ на формування громадської думки,  з метою поширення об’єктивної, достовірної та всебічної інформації про роботу суду та судові засідання, пропонуємо в подальшому для отримання  інформації  та коментарів звертатись до прес-служби  Деснянського районного суду м. Києва:

Особа, виконувач обов'язки прес-секретаря Деснянського районного суду міста Києва: 

Москович Вікторія Олександрівна: 02225, м. Київ, пр. В.Маяковського, 5-В, 1-ий поверх, каб. № 9, тел. 096 294 84 40,

е-mail: vm0834979@gmail.com 

Судді спікери:  Бабко Валерія Валеріївна, Тарасенко Наталія Володимирівна,

контактні данні: 0-800-501-492, е-mail: inbox@ds.ki.court.gov.ua 

За повідомленням прес-служби суду