Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський апеляційний суд запрошує навчальні заклади Херсонщини до співпраці

14 лютого 2020, 12:54

Відкритість та просвітницька діяльність завжди була і залишається для Херсонського апеляційного суду важливим напрямом комунікаційної діяльності.

Безумовно, поширення серед молоді інформації щодо функціонування судової установи, особливостей професійної діяльності суддів та працівників апарату суду сприяють вихованню у молоді поваги до закону та прав і свобод інших осіб, формуванню зацікавленості у школярів та студентів до професійної діяльності в судовій системі, підвищенню рівня правової культури підростаючого покоління.

Для досягнення вказаних цілей запрошуємо навчальні заклади Херсонщини до спільної організації та проведення навчально-виховних заходів різноманітних форматів (лекцій, уроків, днів відкритих дверей, моделювання розгляду судової справи тощо) під час яких працівники суду, судді розкажуть школярам та студентам про функції та завдання органів судової влади, свої професійні обов’язки, судовий процес тощо, а юні гості спробують себе у ролі сторони справи, судді та ін.

Для учнів 5-6 класів судді та працівники суду залюбки проведуть «Уроки справедливості», на яких діти, переглянувши мультфільм, спробують вирішити  спір та відновити справедливість.

Завітавши до суду, учні і студенти зможуть ознайомитися з роботою та функціональним завданням різних відділів суду, поспілкуватися з працівниками, побувати у відкритих судових засіданнях по кримінальних, цивільних справах, а також справах про адміністративні правопорушення.

Для обговорення організаційних питань просимо звертатися до:

- заступника керівника апарату суду Дягілевої Вікторії Олександрівни (0552) 42-11-28;

- головного спеціаліста (із забезпечення зв’язків із ЗМІ) Легкої Ірини Володимирівни (0552) 45-40-18.

Будемо дуже раді співпраці!

За повідомленням прес-служби суду