Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський апеляційний суд засудив колишнього правоохоронця до довічного позбавлення волі за умисне вбивство та ряд інших тяжких злочинів

12 лютого 2020, 11:31

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін вирок Самарського районного суду міста Дніпропетровська (суд першої інстанції), яким колишнього правоохоронця, працівника одного з підрозділів поліції особливого призначення, що виконує функції військових, визнано винним у скоєнні ряду тяжких злочинів, передбачених частиною другою статті 115 (умисне вбивство), частиною першою статті 263 (незаконне зберігання, придбання бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу), частиною другою статті 162 (порушення недоторканності житла із застосуванням насильства), частиною другою статті 296 (хуліганство), частиною другою статті 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обовязків), частиною першою статті 345 Кримінального кодексу України (погроза вбивством щодо працівника щодо працівника правоохоронного органу).

За даними досудового розсідування метою злочинів був продаж квартири у місті Дніпрі, у якій одна кімната належала обвинуваченому, інші 2 — громадянці та її матері.

Наприкінці липня 2014 року, чоловік з допомогою 4-х підлеглих вирішив переконати співвласників житла не перешкоджати продажу його частки квартири.

У нічний час доби в 5-х вони проникли до вказаної квартири. Обвинувачений, діючи з особливою зухвалістю, став висловлюватись грубою нецензурною лайкою на адресу жінок , погрожував насильством у разі невиконання його вимог. Потім наступив господарці ногою на шию, наніс декілька ударів по голові, розламав навпіл її мобільний телефон.

На крики потерпілих про допомогу зреагували двоє перехожих. Вони зайшли до під`їзду та стали вимагати у злочинців пред`явити документи, погрожуючи викликом правоохоронних органів. У відповідь на це обвинувачений здійснив смертельний постріл пістолетом у голову одного з громадян.

За місцем мешкання підсудного правоохоронці також виявили 4 ручних осколкових наступальних гранати РГД-5 та ручну осколкову наступальну гранату РГН, які зберігались без законого дозволу. Ними обвинувачений погрожував працівникам міліції, якщо вони наблизяться до його будинку.

Вироком Самарського районного суду міста  Дніпропетровська його визнано винним у скоєнні вказаний кримінальних правопорушень та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Обвинувачений не погодився з рішенням суду та намагався його оскаржити. Дніпровський апеляційний суд залишив апеляційну скаргу чоловіка без задоволення.

За повідомленням прес-служби суду