Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Чемеровецького районного суду Хмельницької області повідомив ВРП про спробу захисника обвинуваченого вчинити тиск на нього

11 лютого 2020, 17:52

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Чемеровецького районного суду Хмельницької області Кулєбякіна В.О. про втручання у його професійну діяльність.

Суддя повідомляє, що 24 вересня 2018 року до Чемеровецького районного суду надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 2 ст. 125, ст. 128 КК України.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу вказана справа розподілена для розгляду судді Кулєбякіну В.О.

17 грудня 2019 року ухвалою Чемеровецького районного суду відмовлено в задоволенні клопотання обвинуваченого та його захисника про повернення обвинувального акта, справу призначено до судового розгляду.

20 січня 2020 року до канцелярії Чемеровецького районного суду надійшла заява обвинуваченого про відвід головуючого у справі.

У судовому засіданні 10 лютого 2020 року захисник обвинуваченого, висловлюючи свою думку на обґрунтування відводу заявленого його підзахисним, вказав, що у випадку, якщо суд розцінить заявлений відвід, як зловживання правом відводу і залишить його без розгляду, він буде змушений звернутись до правоохоронних органів з повідомленням про вчинення судом злочину.

Незважаючи, що відвід був переданий для проведення автоматизованого розподілу для його вирішення іншим складом суду і висловлювання захисника не могли вплинути на прийняте судом рішення, суддя вважає вказані дії захисника здійсненням тиску та втручанням у здійснення правосуддя.

«Вважаю, що описаними вище діями захисник обвинуваченого вчиняє спроби тиску на мене», – зазначає у повідомленні суддя Чемеровецького районного суду Хмельницької області Кулєбякін В.О. – Крім вказаного, відповідно до частини другої статті 19 «Правил адвокатської етики» адвокат не має права в своїй професійній діяльності вдаватися до засобів та методів, які суперечать чинному законодавству, тому прошу Київську обласну КДКА вжити заходи реагування».

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України