Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваній у замовленні умисного вбивства колишнього чоловіка

11 лютого 2020, 16:25

Обрано запобіжний захід підозрюваній у замаху на життя колишнього чоловіка

9 лютого слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 квітня поточного року, в межах строку досудового розслідування, жительці Рівненщини, яку підозрюють у замовленні умисного вбивства колишнього чоловіка.  Таким чином задовольнив клопотання старшого слідчого ВРЗЗС СУ ГУНП в Хмельницькій області, погоджене з прокурором відділу прокуратури Хмельницької області, та не взяв до уваги прохання захисників обрати більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

У підозрі, яку пенсіонерці за віком було вручено 7 лютого, йдеться про те, що в листопаді 2019 року, перебуваючи в Рівному, вона нібито запропонувала знайомому вбити її колишнього чоловіка за грошову винагороду, передавши фрагменти його фото. Однак із цією інформацією її знайомий таємно звернувся до співробітників УСБУ в Рівненській області, після чого почав із ними співпрацювати.

Тож 5 лютого в ході слідчого експерименту правоохоронці зімітували викрадення потерпілого на одній із вулиць Хмельницького. А вже наступного дня, будучи переконаною в тому, що справу доведено до кінця, жінка передала «виконавцю замовлення» 4500 тисяч доларів, після чого її одразу затримали.

Злочинний умисел на думку сторони обвинувачення в підозрюваної виник аби отримати позитивне судове рішення по судовій справі щодо розподілу спільного нажитого майна за час перебування в шлюбі, яка нині знаходиться  у найвищій судовій інстанції.

Підозрюваній, зокрема, загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років згідно санкцій статті 115 КПК України, умисне вбивство.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду  протягом п'яти днів з дня її оголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду