Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Старосинявщини, який п'яний сів за кермо сплатив 10200 грн. штрафу і рік буде позбавлений права керувати транспорними засобами

07 лютого 2020, 09:56

Старосинявський районний суд Хмельницької області визнав винним жителя району у вчиненні адмінінстративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 КУпАП та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Крім цього, з правопорушника стягнуто в дохід держави судовий збір у розмірі 420 грн.40 коп.

Як встановив суд, 1 січня 2020 року в смт.Стара Синява по вул. Толстого житель району керував автомобілем в стані алкогольного сп'яніння. Огляд та стан сп'яніння водія проведений за його згодою.

В судовому засіданні правопорушник свою вину у вчиненні правопорушення визнав, підтвердив факт, зафіксований у протоколі та розкаявся.

"Судом встановлено в діях правопорушника ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 КУпАП, тобто керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп'яніння", - констатує суд.

Штраф в сумі 10200 грн. та судовий збір в сумі 420 грн. 40 коп. правопорушник сплатив добровільно.

Щодо позбавлення  водія  права керувати  транспортними засобами на строк один рік, cуд направив постанову на виконання.

       

За повідомленням прес-служби суду