Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмільницький міськрайонний суд обрав запобіжні заходи причетним до умисного вбивства місцевої мешканки

06 лютого 2020, 16:52

Сьогодні  Хмільницький міськрайонний суд обирав запобіжні заходи причетним до умисного вбивства жінки.

Слідча суддя Марина Робак задовольнила клопотання слідчого Хмільницького відділення поліції  про обрання запобіжних заходів, підозрюваному у скоєнні умисного вбивства 35-річної жительки Хмільника (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України) у виді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внесення застави. Обґрунтовуючи необхідність обрання саме такого запобіжного заходу, сторона обвинувачення вказала, що у разі обрання більш м’якого запобіжного заходу, підозрюваний, з метою уникнення кримінальної відповідальності, зможе незаконно впливати на свідків, переховуватись від органів досудового розслідування і суду, несвоєчасно з’являтись на виклики прокурора чи слідчого, вчиняти інші злочини.

В свою чергу, підозрюваний не визнав себе винним і стверджував, що в момент скоєння злочину спав. Безоплатно наданий захисник Володимира К. зазначив, що обвинувачення базується лише на показах свідків та зауважив, що підозрюваний готовий до співпраці зі слідством, тому варто взагалі відмовити у задоволенні клопотання слідчого. Суд, враховуючи ступінь важкості скоєного злочину, кримінальне минуле підозрюваного та встановлені ризики, повністю задовольнив клопотання слідства – підозрюваного триматимуть під вартою до 12 червня.

У наступному судовому засіданні слідча суддя Марина Робак обирала запобіжний захід для підозрюваного в приховуванні злочину (частина перша статті 396 Кримінального кодексу України). Для громадянина Олега Р., сторона обвинувачення, враховуючи ступінь тяжкості злочину, звернулась з клопотанням про цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Заслухавши аргументи сторони обвинувачення та захисту, суд повністю задовольнив клопотання слідчого Хмільницького відділення поліції та призначив цілодобовий домашній арешт строком на два місяці.

14 квітня у річці Південний Буг виявили тіло жінки з численними травмами голови. Правоохоронці  у той же день затримали двох непрацюючих місцевих мешканців 32 та 34 років, з ким жертва проводила останні години свого життя. За версією слідства, жінку вбили, наносячи їй удари по голові сокирою, а потім винесли з подвір’я та викинули до річки, що знаходилась поблизу місця скоєння злочину.  

За повідомленням прес-служби суду