Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Краснолиманському міському суді Донецької області провели модельне судове засідання для школярів

24 січня 2020, 16:03

24 січня 2020 року у Краснолиманському міському суді Донецької області було проведено День відкритих дверей.
Цього разу відвідувачами суду були учні 10-А та 10-Б класів Лиманської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів Лиманської міської ради на чолі з заступниками директора школи Заярною Т.М., Ломовою І.М. та вчителем історії та правознавства Погребняк Н.В.


Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію будівлею суду; ознайомлення учнів з історією Краснолиманського міського суду; цілями та завданнями суду; символами та символікою судової влади; особливостями кримінальної відповідальності неповнолітніх, з метою закріплення отриманих знань для учнів було проведено правову вікторину.
Розпочав даний захід суддя-спікер Олександр Мірошниченко, який використовуючи яскраву презентацію сформував у учнів уявлення про судову систему України, ознайомив з завданнями суду та категоріями справ, які розглядають місцеві суди.


Крім того, суддя-спікер приділив особливу увагу питанню шкільного булінгу (цькуванню), його видам, алгоритму дій школярів, які стали «жертвами» або свідками насильства, порядку притягнення до відповідальності.
Продовжила захід помічник судді Катерина Бєлоусова, яка розповіла учням про символи та символіку судової влади, а саме про богиню правосуддя та справедливості Феміду, історію виникнення суддівського молотка та мантії, а також ознайомила учнів з різноманітністю суддівських мантій у різних країнах світу.

З поняттям «кримінальна відповідальність», видами злочинів та покарань, які можуть застосовуватися до неповнолітніх ознайомила старшокласників помічник голови суду Ірина Ковнєрова.
Останнім заходом дня відкритих дверей стала участь учнів у модельному судовому засіданні по цивільній справі. Учні стали справжніми учасниками цивільного процесу та побували в ролі головуючого судді, секретаря судового засідання, позивача, відповідача та представників сторін.
Тихий Ярослав, Музика Дар'я, Фотіна Анастасія, Бабенко Микита, Кулік Данил, Самсоненко Ананстасія та Дворніков Данил були відзначені подяками за успішне проходження курсу «Цілі і завдання суду» і активну участь в проведенні модельного судового засідання по цивільній справі.

За повідомленням прес-служби суду