Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у спробі вбивства співробітника супермаркету

20 січня 2020, 15:05

Слідчий суддя Комунарського районного суду міста Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно 33-річного чоловіка, який підозрюється у вчинені замаху на умисне вбивство.

Як встановлено слідством, підозрюваний громадянин С., 17 січня 2020 року, разом з невстановленою досудовим розслідуванням особою, прибули до приміщенні магазину «Економ», який розташований по вул. Космічна у м. Запоріжжі, де невстановлена особа таємно викрала продукти харчування, та разом з підозрюваним С. намагалась покинути приміщення магазину. Ці дії були помічені співробітником охорони магазину, який зупинив їх. Невстановлена особа скинула частину викраденого майна на підлогу та почала тікати, а підозрюваний С. дістав з кишені куртки складний ніж та наніс охоронцю один удар в область грудної клітини та намагався нанести ще один, але потерпілий почав відходити назад, прикриваючись ящиком з фруктами.

Органами досудового слідства дії підозрюваного кваліфіковано за частиною другою статті п’ятнадцятої, частиною першою статті сто п’ятнадцятої Кримінального кодексу України, як замах на умисне убивство. 

За санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Прокурор в судовому засіданні стверджував, що вжиття більш м’яких запобіжних заходів, що передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, є недостатньою мірою для підозрюваного з огляду на обставини скоєного та ризики, які існують.

Підозрюваний заперечував проти вказаного клопотання, просив обрати відносно нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.  Пояснив, що не мав умислу вбивати потерпілого і нічого не крав, був у стані сильного алкогольного сп’яніння.

За наслідками судового засідання, клопотання слідчого задоволено у повному обсязі, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 березня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду