Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення ОАСК щодо заборони виконання будівельних робіт на Мечникова, 7-б у столиці набрало законної сили

13 січня 2020, 14:46

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким було скасовано Дозвіл на виконання будівельних робіт «Будівництво житлового будинку з офісними приміщеннями та вбудованою автостоянкою на вул. Мечникова, 7-б у Печерському районі м. Києва» від 31 серпня 2018 року.

Нагадаємо, з позовом про визнання протиправним та скасування вищезгаданого Дозволу Державної архітектурно – будівельної інспекції України звернулись мешканці прилеглих будинків. В ході розгляду справи Окружний адміністративний суд міста Києва встановив, що на момент видачі оскаржуваного Дозволу ДАБІ України не було враховано той факт, що містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки від 21 травня 2010 року №009-233, видані Головним управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, втратили свою чинність. Саме містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки є основою проектної документації на будівництво, в тому числі і дозволів на виконання будівельних робіт. Суд дійшов висновку про те, що ДАБІ України, у межах спірних правовідносин, діяло необґрунтовано, упереджено, без дотримання принципу рівності перед законом та поза межами своїх повноважень. 15 жовтня 2019 року ОАСК повністю задовольнив вимоги позивачів та скасував вищезгаданий дозвіл на виконання будівельних робіт по вул. Мечникова, 7-б у Печерському районі столиці.

24 грудня 2019 року Шостим апеляційним адміністративним судом рішення ОАСК залишено без змін. Відповідно до ст. 325 КАСУ, постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття. 

 

За повідомленням прес-служби суду