Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взяття під варту і 20 мільйонів застави: підозрюваному правоохоронцю обрано запобіжний захід

18 грудня 2019, 11:10

До Київського районного суду міста Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у службовому підробленні (частина перша статті 366 Кримінального кодексу України) та сприянні учасникам злочинної організацій (частина друга статті 256 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, чоловік з 2012 по 2013 рр. перебував на посаді старшого слідчого відділу розслідування кримінальних справ ДПС, а з 2013 по 2014 рр. займав посаду начальника відділу кримінальних розслідувань Міндоходів.

Так, своїми діями, які виразилися у вилученні та отриманні на підставі запитів органу слідства з митних органів, первинної документації щодо ввозу на митну територію України нафтопродуктів та щодо їх фіктивного вивозу, сприяв учасникам злочинної організації в укритті їх злочинної діяльності та можливості уникнути їм кримінальної відповідальності за вчинені злочини.

Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днівРозмір застави складає більше 20 мільйонів гривень.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду