Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відреагував на неетичні висловлювання адвоката групи "Антитіла" щодо судового рішення

11 грудня 2019, 18:11

У провадженні Луцького міськрайонного суду Волинської області перебувала цивільна справа за позовом Вусика С.О. до Лапковського С.О., Лифенко Т.М., Тиможинського В.А. про захист авторського права.

10 грудня 2019 року суд розглянув справу та проголосив коротке рішення (вступну та резолютивну частину), яким у задоволенні позову було відмовлено. Повний текст судового рішення буде складений 13 грудня 2019 року, з його змістом можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/

У середу, 10 грудня 2019 року, вe інтерв’ю представників гурту «Антитіла», розміщеному на веб-ресурсі «Волинські новини» та пості на сторінці «Антитіла» у соціальній мережі Facebook, адвокат групи надав коментарі, пов’язані з ухваленням рішення у цивільній справі щодо захисту авторських прав.

Прес-служба суду наголошує, що представник позивача та третіх осіб адвокат Куц Ярослав Олександрович, коментуючи цю справу, допустив негативні висловлювання щодо головуючого судді та щодо ухваленого рішення, трактуючи прийняте суддею рішення як «недолуге» та оцінюючи дії головуючого судді у нарадчій кімнаті.

"Закликаємо, учасників процесу утриматися від таких некоректних висловлювань, які суперечать Правилам адвокатської етики та підривають авторитет не лише суду, а й інституту адвокатури, - йдеться у повідомленні суду. - Переконані, що сторони судового процесу повинні утриматися від критичної оцінки певних фактів та висловлювань негативного характеру в бік суду. Нагадуємо про важливість дотримання принципу поваги до суду у своїх оціночних судженнях. Представників засобів масової інформації та громадськість просимо не поширювати подібного роду інформацію та звертатися до прес-служби суду для уточнення інформації, чи отримання коментарів".

 

За  повідомленням прес-служби суду