Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадянина США Крейга Ланга взято під варту в залі суду

08 жовтня 2019, 21:08

Застосувати стосовно громадянина Сполучених Штатів Америки Крейга Ланга запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 грудня цього року.

Так вирішив Вінницький апеляційний суд, розглянувши сьогодні апеляційну скаргу прокурора на ухвалу міського суду.

Прокуратура клопотала про тримання особи під вартою для забезпечення видачі (екстрадиційний арешт). Адвокати просили залишити в силі рішення першої інстанції.

Як стало відомо на судовому засіданні, 21 серпня цього року іноземця затримали інспектори прикордонної служби «Могилів-Подільський». Дізналися: його розшукують правоохоронні органи США, аби притягнути до відповідальності за трьома карними справами. Підозрюють, що він скоїв крадіжку, розбій і вбивство. За українським законодавством ці злочини – екстрадиційні: відповідають статтям 185, 187 та частині 2 статті 115 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі. Зокрема, остання передбачає ув’язнення на строк від десяти до п`ятнадцяти років або довічне.

 

Цікаво, що Крейг Ланг брав участь в антитерористичній операції на сході України у березні-квітні 2016 року. Чи працює він парамедиком в «Грузинському легіоні», нині не відомо.  За словами захисників,  чоловік проживав у Києві разом зі своєю співмешканкою. Під цілодобовим домашнім арештом перебував в орендованій квартирі у Вінниці.

Додамо, що повний текст ухвали буде 11 жовтня. Тоді й повідомимо, чому суд прийняв саме таке рішення.

За повідомленням прес-служби суду