Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт стосовно чоловіка, який обвинувачується в умисному заподіянні тілесних ушкоджень поліцейському

07 жовтня 2019, 15:41

До Біляївського районного суду Одеської області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина Я., який обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого частиною другою статті 345 Кримінального кодексу України, а саме в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку із виконанням цим працівником своїх службових обов’язків.

Довідково: як встановлено досудовим розслідуванням, 15.08.2019 року О/У Усатівського ВП Біляївського ВП ГУНП в Одеській області (майор поліції), який ніс службу у складі СОГ Усатівського ВП, прибувши за командою чергового ЧЧ Усатівського ВП (за повідомленням про нанесення тілесних ушкоджень)  на місце події в. с. Нерубайське Біляївського району, де на подвір’ї ТОВ «Нова пошта» побачив натовп людей, які порушували громадський порядок.  Діючи відповідно до вимог Закону України  «Про національну поліцію», поліцейський пред’явив усну вимогу припинити протиправні дії та всім залишитися на місці. Однак, громадянин Я., 1992 року народження, нехтуючи вимогами поліцейського щодо виконання певних дій, діючи зухвало, такі вимоги проігнорував, та коли поліцейський намагався увійти до приміщення пошти, громадянин Я. умисно кинув металевим хрестообразним колісним ключем в голову поліцейському, в результаті чого правоохоронець отримав тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, СГМ, забійної рани тім’яної області, що відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень. 

    За повідомленням прес-служби суду