Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До ОАСК надійшло два позови від Віталія Кличка

30 вересня 2019, 16:59

Наразі до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло два позови від Віталія Кличка.

Зокрема, Віталій Кличко позивається до Кабінету Міністрів України та глави Уряду Олексія Гончарука і просить суд визнати протиправними дії КМУ щодо внесення Президенту України подання від 4 вересня про звільнення позивача з посади Голови Київської міської державної адміністрації  у зв’язку із закінченням строку повноважень Глави держави. Також у даному позові він просить скасувати пропозицію Прем’єра датовану 4 вересня про його звільнення з посади голови КМДА.  

У іншому адміністративному позові, що надійшов до ОАСК позивачем зазначений Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, відповідачем – Керівник Офісу Президента України  Андрій Богдан, треті особи – Офіс Президента та Кабінет Міністрів.

Позивач просить суд визнати протиправними та такими, що вчинені з перевищенням наданих повноважень, дії Керівника ОПУ Андрія Богдана  щодо звернення до Уряду з листом про внесення Президенту подання  про звільнення Віталія Кличка з посади Голови  Київської міської державної адміністрації.

Наразі судом вирішується питання щодо відкриття проваджень за даними адміністративними позовами.

 

За повідомленням прес-служби суду