Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваним у зґвалтуванні неповнолітньої

30 вересня 2019, 16:16

27 вересня 2019 року до Великобурлуцького районного суду Харківської області надійшли клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді

тримання під вартою стосовно Б. і К., підозрюваних у зґвалтуванні неповнолітньої особи (частина третя статті 152 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років).

За версією слідства, двоє дорослих чоловіків (44-х та 20-ти років) у вечірній час запропонували 16-річній дівчині  підвезти її до смт Великий Бурлук. Зупинивши автомобіль на польовій дорозі в напрямку с. Підсереднє Великобурлуцького району Харківської області, чоловіки зґвалтували неповнолітню потерпілу. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною третьою статті 152 Кримінального кодексу України, яке 26 вересня 2019 року внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. 26 вересня 2019 року підозрювані затримані поліцією в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Враховуючи обставини справи, зокрема особливу тяжкість злочину, існування ризиків, передбачених пунктами 1-3, частини першої статті 177 Кримінального процесуального кодексу України, ухвалою слідчого судді Великобурлуцького районного суду Харківської області  від 27 вересня 2019 року задоволені клопотання органів досудового слідства. Стосовно підозрюваних Б. і К. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 (шістдесят днів).

 

За повідомленням прес-служби суду