Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд поновив цивільну дієздатність особі, яка була визнана недієздатною

19 вересня 2019, 17:23

Рішенням Білопільського районного суду Сумської області від 19 вересня 2019 року С. визнано дієздатним та поновлено в цивільній дієздатності.

Також зазначеним вище рішенням скасовано рішення Білопільського районного суду Сумської області від 19.07.2011 про визнання недієздатним С. та припинено опіку над С.

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1219/19.

Для інформації: 11 липня 2019 року до суду надійшла цивільна справа за заявою директора Білопільського дитячого будинку – інтернату, заінтересована особа: Орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Білопільської міської ради про поновлення цивільної дієздатності С.

У своїй заяві заявник просив призначити судово-психіатричну експертизу для визначення психічного стану С. та здатності усвідомлювати ним значення своїх дій та керувати ними.

Крім цього, заявник просив скасувати рішення Білопільського районного суду Сумської області від 19 липня 2011 року про визнання С. недієздатним та поновити його цивільну дієздатність.

Ухвалою суду від 26 липня 2019 року було призначено амбулаторну судово-психіатричну експертизу.

9 вересня 2019 року до суду надійшов висновок судово-психіатричної експертизи, згідно з яким за своїм психічним станом С. може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, опіки не потребує. За своїм психічним станом С. на даний час не потребує подальшого стаціонарного лікування.

 

За повідомленням прес-служби суду