Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд змінив запобіжний захід підозрюваному у вчиненні опору представникові правоохоронного органу

17 вересня 2019, 15:39

З особистого зобов’язання — на цілодобовий домашній арешт строком на 60 діб.

Рівненський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора про скасування ухвали слідчого судді Рокитнівського районного суду від 20 серпня 2019 року про відмову в задоволенні клопотання слідчого про обрання підозрюваному М., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків), запобіжного заходу — цілодобового домашнього арешту. Місцевий суд обрав громадянинові М. запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.  

Нагадаємо, зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою у здійсненні групою осіб опору працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків 21 травня 2019 року на території складських приміщень у селі Глинне Рокитнівського району.

Серед підозрюваних — місцевий житель, 46-річний батько 11-х дітей. Його правоохоронні органи підозрюють у тому, що він того дня о 9-15 під’їхав на автомобілі «Мерседес-Спринтер» та не допускав проведення гласних слідчих дій  — обшуків. Крім того, витягував представника митниці зі службового автомобіля та погрожував йому розправою.

Підозрюваний переконував колегію суддів, що на території складів у той день опинився випадково, а суперечка з митником у нього виникла через те, що той заборгував йому кошти й тривалий час не повертав.

Підтримуючи свого підзахисного, захисник наголосив суду, що підозрюваний — інвалід ІІ групи, крім того, постійної медичної допомоги потребують двоє його дітей-інвалідів, тому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання — достатній у такому випадку запобіжний захід.   

Суд апеляційної інстанції, заслухавши доводи прокурора, пояснення захисника та його підзахисного, апеляційну скаргу прокурора задовольнив, ухвалу місцевого суду скасував та постановив нову, про задоволення клопотання слідчого щодо обрання підозрюваному М. запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб.

 

За повідомленням прес-служби суду