Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває розгляд кримінальної справи за обвинувачення матері у невиконанні своїх обов’язків по догляду за дитиною

12 вересня 2019, 18:23

Після засудження Жовтневим районним судом м. Харкова вітчима потерпілої дівчинки за скоєння злочину, передбаченого пунктом 2 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України, а саме умисного протиправного заподіяння смерті малолітній дитині, триває розгляд кримінальної справи відносно матері останньої.

Згідно обвинувального акту, жінка не була присутня під час заподіяння її малолітній донці тілесних ушкоджень, і не усвідомлювала ступень їх тяжкості та наслідки. У зв’язку із чим не звернула уваги на стан доньки та не викликала медичну допомогу, а лише дала їй ліки від болю. Внаслідок несумісних з життям тілесних ушкоджень дитина померла наступного дня. За ознаками статті 166 КК України, а саме за злісне невиконання матір’ю обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, їй також пред’явлено обвинувачення.

Розгляд справи №639/4520/17 триває, здійснюється суддею Чижиченком Д.В. У справі допитано велику кількість свідків. Досліджено докази. Допитано підсудну. 12.09.2019 судом задоволено клопотання прокурора щодо надання часу для підготовки клопотання стосовно допиту вищевказаного вітчима, вирок відносно якого вже винесено цим же судом.  Оголошено перерву до 04.10.2019 до 10:00.

 За повідомленням прес-служби суду