Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу про легалізацію доходів призначено до судового розгляду

12 вересня 2019, 16:49

Ухвалою колегії суддів Білопільського районного суду Сумської області від 12.09.2019 відмовлено у задоволенні клопотання сторони захисту обвинуваченої С. та обвинуваченої С. про повернення обвинувального акту прокурору.

Крім цього, вищевказаною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання прокурора про об’єднання кримінальних проваджень.

Кримінальне провадження по обвинуваченню С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 209 Кримінального кодексу України, призначено до судового розгляду о 10:00 20 вересня 2019 року. В судове засіданні викликані: прокурор, обвинувачена та її захисник.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді Терещенко О.І., Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/9861/19.

Для інформації: громадянка С. обіймала посаду директора ТОВ «КОЛПРО» та була його єдиним засновником. У серпні 2017 року у неї повторно виник злочинний умисел, направлений на заволодіння чужими (державними) грошовими коштами, шляхом зловживання службовим становищем, підробки і використання підроблених офіційних документів, зокрема, шляхом внесення недостовірних даних до документів ТОВ «КОЛПРО». 

Згодом громадянка С. реалізувала свій злочинний умисел, повторно вчинивши фінансові операції з коштами у сумі 86440,18 грн, одержаними внаслідок вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України, яке відповідно до вимог примітки 1 до статті 209 цього ж кодексу є небезпечними  протиправним діянням, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

Санкція частини другої статті 209 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

За повідомленням прес-служби суду