Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено групу осіб обвинувачених у розбійних нападах на Полтавщині

12 вересня 2019, 15:19

11 вересня 2019 року колегією суддів Миргородського міськрайонного суду Полтавської області в складі головуючого судді Городівського О.А., суддів Куцин В.М., Андрущенко-Луценко С.В. ухвалено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню групи осіб обвинувачених у бандитизмі, справа № 536/1604/16-к, яким:

Калініченко Олександра Вікторовича, визнано винним за ч.3 ст.187, ч.3 ст. 289 КК України та призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією у власність держави всього майна, яке є власністю засудженого;

Калініченко Володимира Вікторовича, визнано винним за ч.3 ст.187, ч.3 ст.289 КК України та призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією у власність держави всього майна, яке є власністю засудженого;

Бутенко Володимира Миколайовича, визнано винним за ч.3 ст.187, ч. 3 ст. 289 КК України та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією у власність держави всього майна, яке є власністю засудженого.

Запобіжний захід засудженим до набрання вироком законної сили залишено тримання під вартою.

Так, Калініченко О.В., Калініченко В.В. та Бутенко В.М. в лютому та квітні 2016 року за попередньою змовою групою осіб, здійснили три розбійні напади на громадян, які мешкають в. с. Білецьківка та с. Недогарки Кременчуцького району Полтавської області та в м. Кременчуці. Напади здійснювали на громадян в їх будинках з заподіянням тілесних ушкоджень потерпілим.

У судовому засіданні обвинувачені заперечили свою причетність до вчинення інкримінованим їм злочинів вказуючи на недоведеність їх участі в злочинних діях, які вчинені відносно потерпілих.

Суд, дослідивши докази надані стороною обвинувачення та стороною захисту в їх сукупності, давши їм оцінку, дійшов висновку про те, що стороною обвинувачення доведено вину обвинувачених та ухвалив обвинувальний вирок, призначивши покарання в межах санкції статей ч.3 ст.187, ч.3 ст.289 КК України за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання призначених покарань.

Вирок суду не набрав законної сили, оскільки не закінчився строк подання апеляційної скарги.

За повідомленням прес-служби суду