Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювану у підпалі квартири взято під варту

11 вересня 2019, 10:13

10 вересня 2019 року суддя Макарівського районного суду Київської області розглянула клопотання слідчого Макарівського відділення поліції Ірпінського ВП Головного управління Національної поліції в Київській області, погодженого із прокурором Макарівського відділу Києво – Святошинської місцевої прокуратури Київської області, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваній Г., яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу), який за ступенем тяжкості є тяжким злочином, та за який передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.
Слідчий і прокурор клопотали про обрання саме такого запобіжного заходу. Захист просив не обирати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а застувати більш м’який запобіжний захід - особисте зобов’язання.
Так, за версією слідства 08.09.2019, близько 20:00, 29-річна жінка, перебуваючи за місцем свого проживання (в одному із сіл Макарівського району), в стані алкогольного сп’яніння, будучи в неприязних відносинах зі своїм співмешканцем, з мотивів помсти, впевнилася, що за її діями ніхто не спостерігає, підійшла до вхідних дверей до квартири, взяла з тумби в коридорі футболку сірого кольору, яку запалила за допомогою сірників, які мала при собі та кинула у квартиру через щілину між стіною та рамою дверей, після чого зникла з місця події.
Внаслідок її умисних дій виникла пожежа, яка завдала шкоди майну її співмешканця, що знаходилося в приміщенні квартири та самому приміщенню квартири.
За результатами розгляду слідчий суддя задовольнила клопотання слідчого Макарівського відділення поліції та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.
Наразі тривають слідчі дії.
Нагадуємо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку із встановленням обвинувального вироку суду.

 

За повідомленням прес-служби суду