Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання у виді 12 років позбавлення волі, чоловіку, який вбив «товариша по чарці»

10 вересня 2019, 15:44

Колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва ухвалено вирок 36-річному, раніше судимому за вчинення розбійного нападу громадянину І., винному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченому частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що 09.01.2019, близько 18.00, останній вживав спиртні напої поблизу ТЦ «Сіті Центр», коли до нього підійшов наглядно знайомий громадянин М. та запропонував піти до нього додому, де продовжити вживати алкогольні напої.

Під час вживання спиртних напоїв у квартирі громадянина М., розташованій в будинку по вул. Велика Морська, між чоловіками виникла суперечка, у ході якої, обвинувачений наніс кухонним ножем удар в шию громадянина М.

Від отриманих травм останній помер.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину в повному обсязі, щиро каявся у скоєному.

Всебічно дослідивши докази у справі, беручі до уваги покази потерпілих та обвинуваченого, суд дійшов висновку про доведеність його вини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України.

За такого, колегія суддів у складі Володимира Алєйнікова, Катерини Лагоди, під головуванням Сергія Медюка, постановила призначити громадянину І. покарання у виді 12 років позбавлення волі, стягнути з нього на користь держави витрати на провадження експертиз у сумі 40 608 грн.

За повідомленням прес-служби суду