Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розпивання пива неповнолітнім на пляжі, його батькові доведеться сплатити штраф

10 вересня 2019, 15:41

Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП), стаття 178, передбачає відповідальність за розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволена відповідним органом місцевого самоврядування, або поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль.

Однак, якщо правопорушник є неповнолітнім, тобто таким, що не досяг віку відповідальності, за його дії будуть нести відповідальність батьки або особи, які їх замінюють, як такі, що не виконують обов’язків щодо виховання дітей.

Частина третя статті 184 КУпАП передбачає відповідальність батьків, або осіб що їх замінюють за вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачена цим Кодексом.

5 вересня 2019 року  Скадовський районний суд Херсонської області притягнув до адміністративної відповідальності за частиною третьою статті 184 КУпАП батька хлопця 2004 року народження за те, що він ухилився від виконання батьківських обов’язків та допустив, що його син 08.06.2019 року о 16:30 год. на пляжі в смт. Лазурне біля пансіонату «Корабел» розпивав пиво, чим порушив статтю 178 КУпАП. Неповнолітній не досяг віку відповідальності, тому його батька було притягнуто до відповідальності за частиною третьою статті 184 КУпАП.

За постановою суду батькові неповнолітнього доведеться сплатити на користь держави 850 грн. штрафу та 384,20 грн. судового збору.

Наразі постанова суду не набрала чинності, на неї може бути подана апеляція до Херсонського апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення.

Пошук зазначеного судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень можна здійснити за номером  справи 663/1816/19.

За повідомленням прес-служби суду