Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екс-працівник регіонального сервісного центру МВС сплатить штраф за несвоєчасне подання е-декларації

09 вересня 2019, 16:51

Комунарським районним судом м. Запоріжжя розглянуто протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності провідного консультанта-адміністратора територіального сервісного центру №2342 регіонального сервісного  центру  МВС  в  Запорізькій області за частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Судом встановлено, що громадянин М. з 3 січня 2017 року по 9 жовтня 2017 року перебуваючи на посаді провідного консультанта-адміністратора територіального сервісного центру МВС був особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

В день припинення діяльності, громадянин М., в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» без поважних причин своєчасно не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Крім того, громадянин М., після припинення діяльності, пов’язаної  виконанням функцій держави, без поважних причин своєчасно, до  1 квітня  2018 року, не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за минулий рік, подавши її 8 жовтня 2018 року.

В судовому засіданні чоловік свою провину у вчинені вказаних адміністративних правопорушень визнав повністю, пояснивши, що про обов’язок подати декларацію в день звільнення, він знав, однак подав її наступного дня, а про те, що до 1 квітня 2018 р. повинен був подати декларацію за минулий рік, він забув.

Дослідивши матеріали справи, обставини вчинених правопорушень та їх наслідки, суд визнав чоловіка винним та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 850 грн.

За повідомленням прес-служби суду