Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у незаконному заволодінні транспортним засобом взято під варту

09 вересня 2019, 10:19

В Березівському районі Одеської області скоєно злочин гр.Ш. за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення передбаченого частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України, а саме:  незаконне заволодіння транспортним засобом

Березівський районний суд Одеської області взяв під варту підозрюваного, який обвинувачується  у незаконному володінні транспортним засобом.

Відповідно до матеріалів слідства у громадянина Ш. в липні 2019 року виник умисел на незаконне заволодіння транспортним засобом, а саме мопедом LF50Q-2, поєднаного з незаконним проникненням до гаражного приміщення по вул. Є. Кравця, 11, смт Раухівка Березівського району Одеської області, яке належить гр.К.

13 липня 2019 р., приблизно о 12:30, гр.Ш. прибув за вищевказаною адресою, шляхом віджимання частини обшивки на вхідних дверях гаража фізичною силою рук та зняття скоби навісного замка проник до гаражного приміщення звідки викотив мопед LF50Q-2, чорного кольору, номер шасі (рами): LF3XCB004CD410090, 2012 р.в., вартістю 7000 гривень, який належить потерпілому К. та привів у рух вказаний транспортний засіб наявними у ньому ключами запалювання, у зв'язку з чим встановив фактичний контроль над ним.    

Дії гр.Ш. кваліфікують за частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України, а саме незаконне заволодіння транспортним засобом/

Гр.Ш.  офіційно не працює, не має постійного заробітку, не навчається, не має міцних соціальних зв’язків, підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, що свідчить про його можливість переховування від органів досудового розслідування, суду.

Крім цього, гр.Ш.  раніше засуджувався за вчинення корисливого злочину. Суд враховує, що дане кримінальне правопорушення було вчинене під час іспитового строку за попереднім кримінальним правопорушенням. Викладені обставини свідчать про наявність ризику передбаченого пунктом 5 частини першої статті 177 КПК України.

Підозрюваного взято під варту на 60 днів.

За повідомленням прес-служби суду