Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кишеня, повна патронів: суд покарав жителя Теофіпольщини за незаконне поводження з боєприпасами

06 вересня 2019, 14:15

Білогірський районний суд визнав винним обвинуваченого в незаконному носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті263 Кримінального кодексу України) і покарав двома роками позбавлення волі (із застосування статті 69 Кримінального кодексу України).

Як встановив суд, у квітні 2019 року в с. Волиця Польова Теофіпольського району на території колишнього санаторію місцевий уродженець знайшов 28 придатних до стрільби патронів (бойові припаси до нарізної стрілецької вогнепальної зброї калібру 5,45 мм). Спочатку знайдений магазин чоловік сховав неподалік, у чагарнику, а 25 травня цього року забрав зі схованки і поклав до кишені.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, пояснив, що зі знайденими патронами того дня прийшов в сільський магазин купити горілки. Проте між ним і власником «продуктового» зав’язалася сварка, підприємець викликав поліцію. Під час обшуку правоохоронці в нього в кишені виявили боєприпаси, дозволу на придбання, зберігання і носіння яких він не мав.

Обираючи покарання за вчинене, Білогірський суд врахував, що обвинувачений вже має шість судимостей і на шлях виправлення не став, вчинивши новий умисний тяжкий злочин, разом із тим щиро розкаявся і активно сприяв його розкриттю: з’являвся на усі виклики правоохоронців і суду, надавав докази, повідомляв деталі тощо. Оцінивши обставини, суд прийшов до висновку про можливість призначити йому покарання у виді позбавлення волі нижче від найнижчої межі (стаття 69 Кримінального кодексу України), встановленої в санкції частини 1 статті 263 КК України, але з його реальним відбуванням.

Довідково.  Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

За повідомленням прес-служби суду