Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Чорнобаївського районного суду Черкаської області скликав позачергові збори суддів для вирішення питання про призначення перевірки фактів, викладених у публікації видання «368.media»

06 вересня 2019, 13:59

Із засобів масової інформації в мережі Інтернет стало відомо про те, що рецидивіст виніс із Чорнобаївського районного суду Черкаської області наркотики, які сховав у своєму тілі.

В публікації зазначено, що раніше засудженого чоловіка повторно засудив Придніпровський районний суд м. Черкаси за зберігання наркотичних засобів, які він знайшов у вбиральні Чорнобаївського районного суду Черкаської області і перевіз у своєму тілі до ДП «Черкаський слідчий ізолятор». Вказану інформацію автор статті, Андрій Вишенський, отримав із вироку суду.

Колектив суду висловлює глибоке занепокоєння ситуацією, яка склалася.

Так, дійсно у квітні 2019 працівники конвойної служби доставляли до суду підсудних для участі у судовому засіданні.

Відповідно до Інструкції з організації конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою судів (далі-Інструкція) у Чорнобаївському районному суді Черкаської області обладнано камери для тримання обвинувачених (підсудних), засуджених; приміщення для розміщення особового складу варти; кабіна для підсудних (засуджених) із захисним склінням у залі судового засідання; санітарний вузол на цокольному поверсі будівлі суду. Усі службові приміщення утримуються в належному стані, своєчасно ремонтуються та мають достатнє освітлення.

У приміщенні суду розташовано три санітарні вузли із зручностями для працівників апарату, відвідувачів, а також для обвинувачених (підсудних), засуджених, які конвоюються до суду. На прилеглій території суду також знаходиться вбиральня, доступ до якої вільний для будь-кого із відвідувачів суду. Адміністрація суду не здійснює контроль за тим, хто її відвідує.

Водночас акцентуємо увагу на тому, що відповідно до Інструкції охорону обвинувачених (підсудних), засуджених під час судових засідань та перебування їх у суді здійснюють підрозділи Національної гвардії України та органи внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України, які забезпечили конвоювання.

Натомість приміщення Чорнобаївського районного суду Черкаської області ніким не охороняється протягом тривалого часу.

На теперішній час працівниками апарату суду вжито додаткових заходів щодо запобігання потраплянню сторонніх осіб до приміщення та на прилеглу територію суду.

Головою суду скликано позачергові збори суддів задля вирішення питання про призначення перевірки фактів, викладених у публікації.

За повідомленням прес-служби суду