Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від виконання батьківських обов’язків притягнуто до адмінвідповідальності матерів двох неповнолітніх, які купалися у фонтані в сквері ім. П. Полуботка

06 вересня 2019, 11:40

Лебединським районним судом Сумської області притягнуто до адміністративної відповідальності  за ухилення від виконання батьківських обов’язків матерів двох неповнолітніх хлопців, які  купалися у фонтані  в сквері ім. П. Полуботка.

В липні 2019 року двоє неповнолітніх хлопців перебували в скері ім. П. Полуботка без нагляду дорослих. Хлопці вирішили покупатися у фонтані, що розташований в центрі скверу, при цьому залазили на металеві опори фонтану. Внаслідок «купання» дітей було пошкоджено форсунки нового фонтану.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав обох жінок винними у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого  ст. 184 КУпАП, і призначив одній із матерів, яка вже вдруге за рік притягується до відповідальності за  ухилення  від виконання  батьківських обов’язків, стягнення у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень. Іншій  матері доведеться  заплатити штраф   в сумі 850 гривень.  Крім того, з обох жінок постановою суду стягнуто судовий збір  в сумі 384 грн. 20 коп.

 

За повідомленням прес-служби суду